Kasteel TerWorm zeer tevreden over supersnel Wi-Fi van VSA

 

Onlangs maakten Hotel Heerlen en Kasteel TerWorm de overstap naar supersnel Wi-Fi van Van Staalduinen Automatisering (VSA). Door het hoge tempo van vernieuwing en ontwikkeling was de oude KPN-installatie van beide hotels aan vernieuwing toe. VSA bood uitkomst in de vorm van een moderne en passende oplossing van Ruckus Wireless. Volgens Patrick Wolters, Facilitair manager van de Limburgse hotels, was de overstap naar Ruckus een schot in de roos. “Letterlijk vanaf de eerste minuut draaide alles meteen perfect,” is zijn eerste reactie. "Best spannend, want voor Kasteel TerWorm zijn we direct ook overgestapt naar VoiP telefonie op basis van 3CX." We spraken met Wolters over zijn ervaring met de migratie.

 

“Kwaliteit van begin tot eind”

De overstap naar een nieuw systeem is altijd spannend. Niet alleen het overzetten en aansluiten van systemen en servers kan immers voor problemen zorgen, ook het porteren van nummers en het beëindigen van de verplichtingen met bestaande leveranciers moet in goede banen worden geleid. “Voor dat hele traject heb je simpelweg begeleiding nodig, ook op contractueel niveau. Het ontbinden van bestaande verplichtingen met KPN is bijvoorbeeld een heel lastig traject,” weet Wolters, “maar VSA heeft dat allemaal uit handen genomen. Ik hoefde eigenlijk niets zelf te doen op dat gebied.” De Facilitair manager prijst daarbij accountmanager Marcel Rona van VSA voor diens inzet. “Marcel denkt mee en komt iedere afspraak altijd na, van begin tot eind. Daar hou ik van. Het geeft vertrouwen dat alles goed komt.”

 

Complimenten

Van de daadwerkelijke omzetting naar supersnel Wi-Fi via Ruckus hebben de gasten in beide hotels geen seconde last ondervonden. “Het meest belangrijke is toch wel dat je gasten nergens hinder van hebben en dat is helemaal gelukt,” vertelt Wolters. “Kort nadat we de omzetting daadwerkelijk hadden gerealiseerd, complimenteerden gasten ons spontaan met ons supersnelle internet. ’s Morgens zaten ze nog op het KPN-netwerk en ’s middags waren ze, zonder het zelf te weten, overgezet op het nieuwe systeem, maar dan wel tien keer zo snel. Dát is wat gasten willen.”

 

Met VoiP telefonie klaar voor de toekomst

Naast de overstap op supersnelle Wi-Fi van Ruckus Wireless heeft VSA aan Kasteel TerWorm ook een nieuwe telefonieoplossing geboden. Op advies van VSA heeft Wolters volgens eigen zeggen, een eigenwijze, maar doordachte keuze gemaakt. In samenspraak met VSA koos hij voor een VoiP oplossing op basis van 3CX. "Dat werd ons door bestaande leveranciers afgeraden, omdat bij een eventuele uitval van de server, ook de telefooncentrale zou uitvallen. Maar ja, als de telefooncentrale zelf uitvalt heb ik ook geen telefooncentrale meer, dus het is maar net hoe je het bekijkt.” Wolters is achteraf erg blij met zijn keuze voor de door VSA geboden VoiP oplossing. Niet alleen de inrichting maar ook de performance voldoet aan alle verwachtingen. “Het werkt gewoon super. Meteen vanaf dag één,” vertelt Wolters. "We besparen nu op telefoonkosten en hebben veel beter inzicht in het telefoonverkeer." Hij kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde overstap.

 

 

Neem contact met mij op over VSA Wifi

Wat zijn uw contactgegevens?
Welk moment komt u het beste uit voor een gesprek?
Heeft u specifieke vragen?
U krijgt een e-mail van uw aanvraag. Wat is uw e-mailadres?
* = nodig voor de aanvraag