Hotel Düsseldorf blijft voorop lopen met modern wifi-netwerk

 

Bij ieder hotel is een perfect functionerend wifi-netwerk anno 2016 een basisvoorziening geworden. Hotelgasten verwachten onbelemmerde toegang tot het wereldwijde web en nemen daarbij geen genoegen met een matige wifi-kwaliteit. De lat ligt dus hoog, want naast eenvoudig wifi-gebruik als het checken van email en het bezoeken van websites maken hotelgasten steeds vaker gebruik van streaming audio en video. Die toenemende belasting van het wifi-netwerk kan op termijn voor problemen zorgen bij verouderde netwerken. Hotel Düsseldorf besloot daarom te investeren in de meest moderne wifi-technieken die binnen de hotelbranche beschikbaar zijn. We spraken met directeur Adriaan van der Valk over de migratie van zijn hotel naar het snelle en moderne wifi-netwerk van VSA.

 

Standaardnormen versus topkwaliteit

De beweegredenen van Adriaan van der Valk om met zijn hotel over te stappen naar het nieuwe wifi-netwerk van VSA zijn helder en duidelijk: Voorop blijven lopen door het aanbieden van topkwaliteit. De hoteldirecteur wil daarbij geen concessies doen. “Tot voor kort voldeden we aan de standaardnormen op het gebied van Wifi, maar dat was voor ons onvoldoende. Als je je gasten het allerbeste wilt bieden moet je voorop blijven lopen.”

Ruim zes jaar geleden startte Hotel Düsseldorf met het aanbieden van wifi aan haar gasten. Volgens Adriaan van der Valk is de databehoefte van zijn gasten in zes jaar tijd enorm toegenomen. “Ons wifi-netwerk was zes jaar geleden modern en snel,” legt hij uit, “maar door de toenemende vraag naar data liepen we tegen capaciteitsgrenzen aan.” Van der Valk besloot daarom eerst de vergaderetage en het restaurant van moderne wifi te voorzien. De resultaten van deze implementatie waren zó goed, dat hij nu ook de rest van het hotel van moderne wifi heeft voorzien. “Onze gasten hoeven nu slechts één keer in te loggen om toegang te krijgen tot wifi in het hele hotel. En doordat het netwerk alleen vraaggericht uitzendt is de doorvoer vele malen hoger en ligt bovendien het verlies aan bandbreedte aanzienlijk lager. Met ons nieuwe wifi-netwerk zijn wij helemaal klaar voor de toekomst.”

 

Samenwerking met VSA

Over de samenwerking met VSA is Adriaan van der Valk zeer tevreden. “VSA is onze vaste ICT-partner en we hebben veel vertrouwen in hen. Voor de aanleg van ons nieuwe Wifi-netwerk hebben we nog wel een markttoets gedaan om te onderzoeken of de prijzen van VSA marktconform zijn. De prijzen van VSA bleken zeer concurrerend te zijn, dus onze keuze was snel gemaakt.” De uiteindelijke implementatie van het nieuwe wifi-netwerk door VSA is volgens de hoteldirecteur prima verlopen. “Bij de implementatie van een nieuw wifi-netwerk kun je het hotel niet even een dag helemaal offline halen. Gasten verwachten ook op de dag van de implementatie gewoon continuering van de faciliteiten. We wilden de impact voor onze gasten dan ook tot een absoluut minimum beperken. En dat heeft VSA uitstekend gedaan.” Hoewel de aanleg van het nieuwe netwerk twee dagen in beslag nam, ondervonden gasten nauwelijks hinder van de implementatie.

Wilt u meer weten over snel, efficiënt en modern wifi voor uw gasten? Neem dan contact op met onze wifi-specialisten via onderstaand contactformulier.

 

 

Neem contact met mij op over VSA Wifi

Wat zijn uw contactgegevens?
Welk moment komt u het beste uit voor een gesprek?
Heeft u specifieke vragen?
U krijgt een e-mail van uw aanvraag. Wat is uw e-mailadres?
* = nodig voor de aanvraag