Centre Hotels blij met VSA als totaalleverancier

 

Steffan Hoogland maakt deel uit van een Amsterdamse hotelfamilie. Samen met zijn broer Jeffrey en zus Maxine is hij eigenaar van drie Centre Hotels in onze hoofdstad. Tot Centre Hotels behoren Hotel Citadel aan de Nieuwezijdsvoorburgwal, Hotel Sint Nicolaas aan de Spuistraat en het eveneens aan de Spuistraat gelegen Budget Hotel Tourist-Inn. Hospitality Managament sprak met Steffan over hotelautomatisering en waarom hij voor Van Staalduinen Automatisering heeft gekozen.

 

Verschillende partijen

“Toen wij drie jaar geleden de hotels van mijn vader overnamen, zaten wij met onze IT-behoeften bij verschillende leveranciers. We hadden een partij die onze telefoondiensten verzorgde, een andere partij die de ondersteuning en hosting regelde en een derde firma die verantwoordelijk was voor de hardware. Heel onhandig, want zodra er iets misging legden alle partijen de verantwoordelijkheid steeds bij de andere leverancier neer. Dat is inefficiënt en ergerlijk”, vertelt Steffan.

 

Direct opgelost 

“We hadden destijds een nieuw camerasysteem dat aangesloten moest worden op het netwerk. De verbinding mislukte, waarbij de netwerkbeheerder, de cameraleverancier en de supportafdeling naar elkaar wezen als veroorzaker van het probleem. We waren inmiddels drie maanden verder en onze problemen waren nog steeds niet opgelost! We besloten daarom contact op te nemen met Van Staalduinen. Na één telefoontje was alles direct geregeld.”

 

Overstap naar Van Staalduinen

Hoogland kwam in aanraking met Van Staalduinen door een advertentie over de cloudoplossingen van het automatiseringsbedrijf. “Toen ik contact met ze opnam, vernam ik direct dat zij totaalleverancier zijn voor alle automatiseringsvraagstukken. Van camerasystemen tot netwerkbeheer. Daarom zijn we vanaf eind december stapsgewijs overgestapt. Een groot pluspunt is ook dat ze veel ervaring hebben met wifi. Onze vorige aanbieder was vooral bekend met wifi in kantoren en kon niet inspelen op de piekmomenten die we in de hotellerie zien. Tegenwoordig wordt er in hotels veel gestreamd en hier was de wifi niet op berekend. Sinds we wifi via Van Staalduinen hebben, hebben we geen klacht meer gehad.”

 

Van alle markten thuis

Hoogland is ook erg enthousiast over de professionaliteit van de support. “De kwaliteit hiervan is heel hoog en onze wensen worden adequaat opgepakt.” Wat de samenwerking met Albert Klumpje van Van Staalduinen betreft heeft de hoteleigenaar niets dan lof. “Wij zijn best wel een veeleisende partij, maar Albert bedenkt altijd overal een oplossing voor”, besluit Hoogland.

 

Automatisering van Centre Hotels

Op het hoofdkantoor van Center hotels en de drie hotellocaties is het draadloos netwerk door Van Staalduinen inmiddels vervangen. Het oude netwerk op die locaties was niet stabiel genoeg doordat er in de buurt veel accesspoints aanwezig zijn. Dit had gevolgen voor de kwaliteit en stabiliteit van het signaal. Door de netwerken te vervangen is dit probleem verleden tijd, met als resultaat een betere performance en een stabiel netwerk. Het volledige beheer van de draadloos netwerken bij de drie Center Hotels ligt nu bij Van Staalduinen Automatisering, tot volle tevredenheid van de hoteleigenaar.

 

Lees hier de complete gepubliceerde business case.

 

 

Neem contact met mij op over Support

Wat zijn uw contactgegevens?
Welk moment komt u het beste uit voor een gesprek?
Heeft u specifieke vragen?
U krijgt een e-mail van uw aanvraag. Wat is uw e-mailadres?
* = nodig voor de aanvraag